• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Kepta antis su daržovėmis ir obuoliais

2010-11-26 by Kulinarė Palikti komentarą

Kepta antis su daržovėmis ir obuoliais

Ingridientai

  • Druskos – 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Maltų juodųjų pipirų – 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Alyvuogių aliejaus – 80ml
  • Morkų – 2vnt.
  • Čiobrelių – 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Česnako skiltelių – 6vnt.
  • Kmynų – 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Obuolių – 3vnt.
  • Svogūnų – 2vnt.
  • Bulvių – 6vnt.
  • Ančių – 1vnt.

Gaminimas

  1. Antį išvalome ir nuplauname.
  2. Dubenėlyje sumaišome 2 valg. š. aliejaus, 1 arb. š. čiobrelių, 1 arb. š. kmynų, 0,5 arb. š. druskos ir susmulkintus česnakus (geriau įspaustus). Paruoštą aliejaus mišinį palaikome 10 minučių neliestą.
  3. Imame antį ir gerai ją įtriname paruoštu aliejaus ir prieskonių mišiniu. Įtrintą antį marinuojame 12 valandų (geriausia marinuoti visą parą).
  4. Nulupame bulves, morkas ir svogūnus.
  5. Bulves ir svogūnus pjauname į keturias dalis, morkas supjaustome taip pat stambiais gabalais, obuolius pjauname pusiau ir išimame sėklas.
  6. Viską suberiame į bendrą dubenį. Ant daržovių pilame 2 valg. š. aliejaus, beriame 0,5 arb. š. druskos, 1 arb. š. kmynų, 1 arb. š. čiobrelių ir rankomis išmaišome.
  7. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
  8. Kepimo indą ištepame aliejumi, dedame per vidurį antį, o aplink antį sudedame prieskoniuotas daržoves.
  9. Kepimo indą su antimi ir daržovėmis dedame į orkaitę, kur kepame apie 1,2 valandos.
  10. Kad antis neišsausėtų, kas 15-20 minučių apipurškiame aliejumi.

Kategorijos:Kalėdiniai ir Kūčių patiekalai, Patiekalai ir jų receptai, Paukštienos patiekalai, Šventiniai patiekalai, Velykiniai patiekalai Tagged With: aliejus, antiena, bulvės, česnakas, čiobrelis, daržovės, kmynai, morkos, obuolys, svogūnai

 

Panašūs receptai

Pupelių mišrainė su feta sūriu
Medaus antiena su keptomis daržovėmis
Kepta žąsis

Previous Post: « Saulėje džiovintų pomidorų užkandėlė
Sekantis įrašas: Rukolos salotos su camembert sūriu »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt