Ingridientai
- Druskos – 2 arbatiniai šaukšteliai
- Maltų juodųjų pipirų – 2 arbatiniai šaukšteliai
- Alyvuogių aliejaus – 80ml
- Morkų – 2vnt.
- Čiobrelių – 2 arbatiniai šaukšteliai
- Česnako skiltelių – 6vnt.
- Kmynų – 2 arbatiniai šaukšteliai
- Obuolių – 3vnt.
- Svogūnų – 2vnt.
- Bulvių – 6vnt.
- Ančių – 1vnt.
Gaminimas
- Antį išvalome ir nuplauname.
- Dubenėlyje sumaišome 2 valg. š. aliejaus, 1 arb. š. čiobrelių, 1 arb. š. kmynų, 0,5 arb. š. druskos ir susmulkintus česnakus (geriau įspaustus). Paruoštą aliejaus mišinį palaikome 10 minučių neliestą.
- Imame antį ir gerai ją įtriname paruoštu aliejaus ir prieskonių mišiniu. Įtrintą antį marinuojame 12 valandų (geriausia marinuoti visą parą).
- Nulupame bulves, morkas ir svogūnus.
- Bulves ir svogūnus pjauname į keturias dalis, morkas supjaustome taip pat stambiais gabalais, obuolius pjauname pusiau ir išimame sėklas.
- Viską suberiame į bendrą dubenį. Ant daržovių pilame 2 valg. š. aliejaus, beriame 0,5 arb. š. druskos, 1 arb. š. kmynų, 1 arb. š. čiobrelių ir rankomis išmaišome.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
- Kepimo indą ištepame aliejumi, dedame per vidurį antį, o aplink antį sudedame prieskoniuotas daržoves.
- Kepimo indą su antimi ir daržovėmis dedame į orkaitę, kur kepame apie 1,2 valandos.
- Kad antis neišsausėtų, kas 15-20 minučių apipurškiame aliejumi.
Parašykite komentarą