
Ingridientai
- 1,2kg antis
- 6 skiltelės česnako
- 5-6 obuoliai
- 2 v.š. citrinos sulčių
- 4 v.š. aliejaus
- 1 v.š. rudojo cukraus
- 2-3 v.š. rudojo cukraus obuoliams
- druska ir pipirai
- („rankovės“ kepimui)
Gaminimas
Antį nuvalome.
Dubenėlyje sumaišome aliejų su smulkintu česnaku, ruduoju cukrumi, žiupsneliu druskos ir pipirų bei citrinos sultimis. Paruoštu prieskoniniu aliejumi gerai įtriname antį ir paliekame visą parą marinuotis.
Obuolius pjauname pusiau ir išimame sėklas. Obuolius pabarstome trupučiu druskos ir 1 šaukštu cukraus.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Kepimo skardą truputį patepame riebalais.
Į kepimo rankovę dedame antį ir kišame į orkaitę, kur kepame apie 1 valandą. Po valandos išimame ir perplėšiame „rankovę“. Sudedame obuolius ir kartu su antimi kišame atgal į orkaitę, kur kepame dar 30 minučių, kol obuoliai ir antis švelniai apskrus.
Keptą antį su obuoliais patiekiame karštą su keptais obuoliais.
O KEPIMO RANKOVES GALUS UZRISAM AR NE?
Taip, užrišame. Tačiau aš kepdama, tai likus kokioms 15 minučių-atrišu.