• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Kepta antis su obuoliais

2010-12-21 by Kulinarė 2 komentarai

Ingridientai

  • 1,2kg antis
  • 6 skiltelės česnako
  • 5-6 obuoliai
  • 2 v.š. citrinos sulčių
  • 4 v.š. aliejaus
  • 1 v.š. rudojo cukraus
  • 2-3 v.š. rudojo cukraus obuoliams
  • druska ir pipirai
  • („rankovės“ kepimui)

Gaminimas


Antį nuvalome.
Dubenėlyje sumaišome aliejų su smulkintu česnaku, ruduoju cukrumi, žiupsneliu druskos ir pipirų bei citrinos sultimis. Paruoštu prieskoniniu aliejumi gerai įtriname antį ir paliekame visą parą marinuotis.
Obuolius pjauname pusiau ir išimame sėklas. Obuolius pabarstome trupučiu druskos ir 1 šaukštu cukraus.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Kepimo skardą truputį patepame riebalais.
Į kepimo rankovę dedame antį ir kišame į orkaitę, kur kepame apie 1 valandą. Po valandos išimame ir perplėšiame „rankovę“. Sudedame obuolius ir kartu su antimi kišame atgal į orkaitę, kur kepame dar 30 minučių, kol obuoliai ir antis švelniai apskrus.
Keptą antį su obuoliais patiekiame karštą su keptais obuoliais.

Kategorijos:Kalėdiniai ir Kūčių patiekalai, Patiekalai ir jų receptai, Paukštienos patiekalai, Šventiniai patiekalai Tagged With: aliejus, antiena, česnakas, citrina, cukrus, obuolys

 

Panašūs receptai

Medaus antiena su keptomis daržovėmis
Kepta žąsis
Aštri kepta antis

Previous Post: « Kokosų duonelės
Sekantis įrašas: Makaronų užkepėlė su sūriu ir riešutais »

Reader Interactions

Comments

  1. ERIKA

    2011-12-21 at 19:04

    O KEPIMO RANKOVES GALUS UZRISAM AR NE?

    Atsakyti
    • Kulinare

      2011-12-22 at 10:14

      Taip, užrišame. Tačiau aš kepdama, tai likus kokioms 15 minučių-atrišu.

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt