
Ingridientai
- 1 citrina
- 1 antis (~1,5kg)
- 2 v.š. romo
- 200g spanguolių padažo
- 3 v.š. aliejaus
- druska ir pipirai
- („rankovė“ kepimui)
Gaminimas
Antį nuvalome ir įtriname aliejumi, druska bei pipirais. Į anties vidų dedame visą citriną, kišame antį i „rankovę“ ir dedame į orkaitę, kur 170 laipsnių temperatūroje kepame apie 2 valandas. Po dviejų valandų perplėšiame rankovę, padidiname temperatūrą iki 200 laipsnių ir kepame 10 minučių. Po 10 minučių išimame antį ir tolygiai aptepame ją spanguolių padažu, pilame į „rankovę“ („rankovę reiktų perplėšti tik tiek kad antis galėtų apskrusti) 100ml vandens ir šaukštą romo. Kišame kepimo skardą atgal į orkaitę ir dar 10-15 minučių kepame 180 laipsnių temperatūroje.
Keptą antį su spanguolių glazūra patiekiame karštą užpiltą sultiniu iš kepimo skardos.
Parašykite komentarą