Ingridientai
- 1,5kg vištienos krūtinėlės
- 4 v.š. medaus
- 2 v.š. balto vyno
- 1 a.š. kardamono sėklų
- 3 v.š. aliejaus
- 1 citrina
- druska ir pipirai
- 6 bulvės
Gaminimas
Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių.
Bulves nulupame ir perpjauname pusiau. Dubenyje bulves sumaišome su šaukštu aliejaus, žiupsneliu druskos ir pipirų.
Citriną supjaustome riekėmis.
Vištienos krūtinėlę supjaustome mažesniais gabaliukais.
Medų sušildome iki kambario temperatūros ir dubenėlyje sumaišome su vynu, 2 šaukštais aliejaus, kardamonais ir žiupsneliu pipirų. Paruoštu marinatu užpilame vištieną ir rankomis išmaišome. Paliekame paukštieną marinuoti bent valandą.
Marinuotą vištieną sudedame į kepimo indą kartu su bulvėmis, ant viršaus išdėliojame pjaustytą citriną ir viską uždengiame folija. Dedame į orkaitę ir kepame apie 30 minučių.
Vištieną su kardamonu patiekiame šiltą su keptomis bulvėmis bei salotomis.
Parašykite komentarą