Ingridientai
- 1kg vištienos šlaunelių
- 250g mozzarella sūrio
- 400g vyšninių pomidorų
- 20g šviežio baziliko
- 3 skiltelių česnako
- 0.5 arb. š. džiovinto baziliko
- 0.5 arb. š. mairūno
- 4 valg. š. Dižono garstyčių
- 2 valg. š. balzamiko acto
- aliejaus
- druskos
- pipirų
Gaminimas
- Indelyje sumaišome garstyčias su 4 v.š. aliejaus, balzamiko actu, smulkintu česnaku, džiovintu baziliku, mairūnu, trupučiu druskos bei pipirų.
- Šiuo marinatu įtriname vištienos šlauneles ir marinuojame mažiausiai 2,5 valandos (geriausia 5 valandas).
- Vyšninius pomidorus pabarstome druska ir pipirais, pašlakstome aliejumi ir sudedame į kepimo skardą.
- Išmariuotą vištieną dedame į kepimo indą su pomidorais ir dar aptepame puse likusio marinato.
- Kepimo indą dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių.
- Kepame vištieną apie 20 minučių.
- Po 20 minučių – šlauneles apverčiame, užpilame likusia dalimi marinato, dedame atgal į orkaitę ir kepame dar 15 minučių.
- Iki kepimo pabaigos likus kelioms minutėms, ant vištienos sudedame mocarelos sūrio riekeles ir baigiame kepti.
- Patiekiame vištieną su keptais pomidorais, pabarstome šviežiais bazilikais.
- Skanaus!
Parašykite komentarą