• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Kepta žąsis

2011-03-08 by Kulinarė Palikti komentarą

Ingridientai

*1 žąsis
*1 citrina
*4 v.š. medaus
*3 v.š. sojų padažo
*50ml balto vyno acto
*500ml vandens
*1 v.š. aliejaus
*druska ir pipirai

Gaminimas


Žąsį nuplauname ir nuvalome popieriniu rankšluosčiu.
Citriną perpjauname į keturias dalis ir dedame į puodą su 150ml vandens. Verdame ant silpnos ugnies apie 10 minučių. Nugaravus pusei vandens supilame sojų padažą, actą, sudedame medų ir gerai išmaišę ant silpnos ugnies verdame dar 15 minučių.
Aštriu peiliu per žąsies odą pabraukome, kad atsirastų negilūs įpjovimui (tam kad geriau marinatas įsigertų).
Įkaitiname orkaitę iki 230 laipsnių temperatūros.
Žąsį įtriname aliejumi, druska ir pipirais, ir visą užpilame išvirtu sojų ir citrinų marinatu. Šaukštu kelis kartus apšlakstome žąsieną.
Dedame žąsį į kepimo „rankovę“ ant kepimo skardos, į kurią įpilame 350ml vandens, ir dedame į orkaitę, kur kepame 20 minučių. Po 20 minučių sumažiname ugnį iki 180 laipsnių ir kepame 1valandą ir 20-30 minučių. Likus kepti apie 15 minučių, perplėšiame kepimo „rankovę“ ir užpilame kelis šaukštus sojų marinato ir baigiame kepti.

Kategorijos:Kalėdiniai ir Kūčių patiekalai, Patiekalai ir jų receptai, Paukštienos patiekalai, Šventiniai patiekalai Tagged With: aliejus, baltojo vyno actas, citrina, medus, sojų padažas, žąsis

 

Panašūs receptai

Medaus antiena su keptomis daržovėmis
Aštri kepta antis
Kepta antis su obuoliais

Previous Post: « Pica su krevetėmis ir baklažanu
Sekantis įrašas: Avokadų ir kukurūzų salsa »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt