
Ingridientai
*1 žąsis
*1 citrina
*4 v.š. medaus
*3 v.š. sojų padažo
*50ml balto vyno acto
*500ml vandens
*1 v.š. aliejaus
*druska ir pipirai
Gaminimas
Žąsį nuplauname ir nuvalome popieriniu rankšluosčiu.
Citriną perpjauname į keturias dalis ir dedame į puodą su 150ml vandens. Verdame ant silpnos ugnies apie 10 minučių. Nugaravus pusei vandens supilame sojų padažą, actą, sudedame medų ir gerai išmaišę ant silpnos ugnies verdame dar 15 minučių.
Aštriu peiliu per žąsies odą pabraukome, kad atsirastų negilūs įpjovimui (tam kad geriau marinatas įsigertų).
Įkaitiname orkaitę iki 230 laipsnių temperatūros.
Žąsį įtriname aliejumi, druska ir pipirais, ir visą užpilame išvirtu sojų ir citrinų marinatu. Šaukštu kelis kartus apšlakstome žąsieną.
Dedame žąsį į kepimo „rankovę“ ant kepimo skardos, į kurią įpilame 350ml vandens, ir dedame į orkaitę, kur kepame 20 minučių. Po 20 minučių sumažiname ugnį iki 180 laipsnių ir kepame 1valandą ir 20-30 minučių. Likus kepti apie 15 minučių, perplėšiame kepimo „rankovę“ ir užpilame kelis šaukštus sojų marinato ir baigiame kepti.
Parašykite komentarą