
Ingridientai
- kalakutienos “kumpis” (tai yra šlaunelė apie 0,5kg)
- 1 česnako galva
- 2 a.š. medaus
- 50ml aliejaus
- 2 a.š. citrinos sulčių
- 1 a.š. džiovintų bazilikų
- 1 a.š. džiovintų čiobrelių
- druska ir pipirai
Gaminimas
Česnaką nulupame ir susmulkiname. Dalį česnakų pirštais sukašome po kalakutienos odele. Kitą dalį dubenėlyje sumaišome su aliejumi, citrinos sultimis, bazilikais, čiobreliais, druska ir pipirais bei medumi. Paruoštu prieskonių mišiniu gerai įtriname kalakutieną ir uždengę maistine plėvele paliekame bent jau 3 valandoms.
Imame uždengiamą kepimo indą (geriausia kad nebūtų per didelis labai), dedame kalakutieną ir uždengę kišame į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių ir kepame apie valandą. Įpusėjus kepimui kalakutieną apverčiame ir kepame 15 minučių. Po 15 minučių apverčiame vėl ir, padidinę temperatūrą, pabaigiame kepti.
Keptą kalakutienos kumpį patiekiame su mėgiamomis salotomis bei garnyru.
Parašykite komentarą