Ingridientai
- 1 kalakutienos blauzdelė
- 0,25 a.š. džiovintos paprikos
- 1 a.š. džiovintų petražolių
- 1 a.š. česnako drožlių
- 0,25 a.š. džiovintos gelsvės
- druska ir pipirai
Gaminimas
Nuo kaulo nuimame kalakutieną ir išiname visas kremzles. Mėsą nuimti reiktų taip, kad liktų vientisa “išklotinė”. Likusius palaidus mėsos gabaliukus sudėsime į vidų.
Ant kalakutienos suberiame visus prieskonius, pabarstome druska. Padedame “išklotinę” kalakutienos ant kepimo folijos, sudedme per vidurį likusius mėsos gabaliukus ir atsargiai suvyniojame. Paruoštą kalakutienos vyniotinį apvyniojame kepimo folija (apvyniojame labai tvirtai kelis kartus, kad mėsa susispaustų) ir aprišame siųlu, kad neišsiskirtų.
Vyniotinį dedame parai į šaldytuvą.
Po paros, kai mėsa išsimarinavo prieskoniuose, dedame vyniotinį į kepimo indą, pilame stiklinę vandens, kišame į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepame 30 minučių. Po 30 minučių vyniotinį apverčiame, užpilame dar viena stikline vandens ir dar pusvalandį kepame.
Iškeptą vyniotinį suslegiame tarp medinių lentelių ir paspaudžiame, kad įgautų formą bei gerai susislėgtų. Dedame į šaldytuvą 12 valandų.
Keptą kalakutienos vyniotinį patiekiame kaip užkandį su majonezu, krienais ar salotomis.
Parašykite komentarą