Ingridientai
- Majonezo – 40g
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Maltų juodųjų pipirų – 1 arbatinis šauktštelis
- Bulvių – 800g
- Alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai
- Pomidorų padažo – 1 šaukštas
- Čili pipirų – 0.5vnt.
- Česnako skiltelių – 5vnt.
- Kmynų – 1 arbatinis šauktštelis
- Vištienos blauzdelių – 1000g
Gaminimas
- Vištienos kulšeles pabarstome druska ir pipirais, dedame 2 valg. š. majonezo ir 1 valg. š. aliejaus.
- Susmulkiname 3 skilteles česnako ir dedame į dubenį su kulšelėmis, pabarstome kmynais ir rankomis gerai įtriname marinatą į vištieną. Paliekame paukštieną marinuotis bent 2 valandoms.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
- Tuo metu nulupame bulves ir perpjauname į 4 dalis. Bulves sudedame į dubenį, pabarstome druska, kmynais ir pipirais, pilame 1 valg. š. aliejaus, dedame 1 valg. š. majonezo, 2 smulkintas česnako skilteles, pusę tarkuoto čili pipiro, pomidorų padažo ir viską išmaišome.
- Į kepimo indą sudedame marinuotas kulšeles, šalia sudedame (arba į atskirą indą) bulves su prieskoniais ir dedame į orkaitę. Orkaitėje kepame apie 50 minučių.
- Patiekiame su mėgstamomis daržovėmis.
Parašykite komentarą