Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Alyvuogių aliejaus – 6 arb. šaukšt.
- Parmezano sūrio – 15g
- Kiaušinių – 1vnt.
- Džiūvėsėlių – 100g
- Kvietinių miltų – 2 šaukštai
- Česnako skiltelių – 2vnt.
- Petražolių – 4 šaukštai
- Vištienos krūtinėlės – 2vnt.
- Sviesto – 2 šaukštai
Gaminimas
- Dubenėlyje šakute sutriname sviestą su smulkintomis petražolėmis, česnaku, druska ir pipirais.
- Kambario temperatūros prieskoninį sviestą sudedame į plastikinio maišelio kampą, nukerpame patį maišelio kampo galiuką, kad galėtume įspausti sviestą į vištienos krūtinėlės vidų.
- Imame vištienos krūtinėlę ir įpjauname horizontaliai “kišenę” į kurią sudėsime sviestą. Taigi maišeliu įspaudžiame į “kišenę” sviesto ir įpjautą vietą sandariai susmaigstome pagaliukais (galima ir siūti).
- Dubenėlyje sumaišome džiūvėsius su parmezano sūriu. Kitame dubenėlyje išplakame kiaušinį. Ant lėkštės paberiame miltų.
- Imame paruoštą vištienos krūtinėlę ir apvoliojame miltuose, merkiame tada į kiaušinį ir pabaigoje apvoliojame džiūvėsiuose su sūriu. Paruoštus kepsnius dedame į šaldytuvą bent 30 minučių.
- Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir dedame Kijevo kepsnius. Kepame po 5-6 minutes iš kiekvienos pusės ant vidutinės ugnies.
- Patiekiame su mėgiamu garnyru bei salotomis.
Parašykite komentarą