Ingridientai
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Maltų juodųjų pipirų – 1 arbatinis šauktštelis
- Bulvių – 1500g
- Alyvuogių aliejaus – 1 šaukštas
- Pieno – 200ml
- Vištienos sparnelių – 400g
- Česnako skiltelių – 2vnt.
- Svogūnų – 1vnt.
Gaminimas
- Bulves nulupame ir sutarkuojame kartu su vienu svogūnu.
- Pieną užkaitiname ir karštą supilame ant bulvių tarkių, kad plokštainis būtų minkštesnis.
- Įpilame šaukštą aliejaus ir išmaišome.
- Vištos sparnelius įtriname smulkintais česnakais, pabarstome druska ir pipirais.
- Kepimo skardą ištepame kepimo margarinu ir supilame pusę tarkių. Ant tarkių išdėliojame vištos sparnelius ir ant viršaus supilame likusius tarkius.
- Kugelį dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame nuo 40 minučių iki 1val. 15 minučių (priklausomai nuo plokštainio storio).
- Patiekti galima su įvairiais pagardais: spirgučiais, grietine, kefyru.
Parašykite komentarą