
Ingridientai
- 2 antienos šlaunelės
- 2 morkos
- 3 bulvės
- 4 česnako skiltelės
- 3 v.š. medaus
- 1 v.š. apelsinų sulčių
- 1 a.š. sojų padažo
- 200g kopūsto
- 2 v.š. sviesto
- 2 v.š. aliejaus
- petražolių pabarstymui
- druska ir pipirai
Gaminimas
- Dubenėlyje sumaišome medų su soju padažu, apelsinų sultimis bei 1 skiltele smulkinto česnako.
- Antienos šlauneles nuplauname. Pabarstome šlauneles druska ir po 5 minučių užpilame paruoštu marinatu ir marinuojame 12 valandų.
- Kepimo indą ištepame sviestu, sudedame antieną ir įpilame truputi vandens.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir kepame antieną apie 45 minutes.
- Bulves ir morkas nulupame ir supjaustome stambiomis juostelėmis.
- Kopūstą supaustome ir keptuvėje su šaukštu aliejaus ir viena skiltele smulkinto česnako apkepame. Kepame ant stiprios ugnies apie į minutes.
- Į kepimo indą sudedame pjaustytas morkas bei bulves, pabarstome druska ir pipirai, užpilame šaukštu aliejaus ir išmaišį dedame į orkaitį, kur kepame 35 minutes. Iki kepimo pabaigos likus 10 minučių sudedame kopūstus ir likusį smulkintą česnaką ir baigiame kepti.
- Patiekdami į lėkštę sudedame keptas daržoves pabarstome smulkintomis petražolėmis dedame antieną ir patiekiame.
- Skanaus!
Parašykite komentarą