Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Grietinės (30%) – 100g
- Alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai
- Vištienos krūtinėlės – 300g
- Morkų – 1vnt.
- Ryžių – 200g
- Česnako skiltelių – 3vnt.
- Svogūnų – 1vnt.
Gaminimas
- Puode išverdame ryžius (200g ryžių su 600ml vandens), juos perplauname šaltu vandeniu ir nusausiname.
- Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame smulkintą vištieną, kurią kepame apie 3 minutes.
- Po 3 minučių sudedame smulkintą česnaką bei svogūną, dar po 1 minutės tarkuotą morką. Vištieną su daržovėmis kepame apie 4 minutes.
- Iškepus vištienai sudedame ją į puodą su ryžiais. Kartu dedame grietinę, beriame druskos ir pipirų, išmaišome ir dedame ant silpnos ugnies, kur troškiname apie 10 minučių.
- Vištienos plovą patiekiame šiltą.
Parašykite komentarą