Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Svogūnų – 50g
- Sviesto – 20g
- Vištienos – 200g
- Pomidorų padažo – 3 šaukštai
- Porų – 130g
- Vištienos sultinio kubelių – 20g
- Vandens – 2000ml
- Morkų – 1vnt.
- Lauro lapų – 1g
- Ryžių – 200g
Plovas – Vidurinės ir Pietų Azijos, Artimųjų Rytų patiekalas, gaminamas iš ryžių, kurie troškinami kartu su mėsa bei prieskoniais. Kai kuriose šalyse ar kalbose plovu vadinami nebūtinai ryžių, bet apskritai iš bet kokių grūdų ruošiami troškinti patiekalai su mėsa.
Gaminimas
- Pirmiausia, užverdame 2l vandens ir sudedame sultinio kubelius, kad ištirptų.
- Į uždengiamą puodą suberiame ryžius. Kartu sudedame smulkintą vištieną (gali būti ir vištienos sparneliai ar kt.), pjaustytą svogūną, porą bei tarkuotą morką. Viską užpilame 1l sultinio, dedame lauro lapų, druskos ir pipirų. Puodą uždengiame ir ant vidutinės ugnies verdame.
- Užvirus sultiniui, ruošiamą plovą pamaišome, kad ryžiai nekibtų prie puodo dugno. Kaskart vis pilame po truputį likusio sultinio. Plovą troškiname apie 30-40 minučių.
- Baigus išvirti ryžiams, nuimame nuo ugnies ir sudedame pomidorų padažą bei šaukštą sviesto. Uždengiame puodą ir 5-10 minučių leidžiame ryžiams dar pabrinkti.
- Patiekti galima su šviežiomis daržovėmis.
Parašykite komentarą