• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Ryžių plovas su vištiena

2010-05-24 by Kulinarė Palikti komentarą

Ryžių plovas su vištiena

Ingridientai

  • Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
  • Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
  • Svogūnų – 50g
  • Sviesto – 20g
  • Vištienos – 200g
  • Pomidorų padažo – 3 šaukštai
  • Porų – 130g
  • Vištienos sultinio kubelių – 20g
  • Vandens – 2000ml
  • Morkų – 1vnt.
  • Lauro lapų – 1g
  • Ryžių – 200g

Plovas – Vidurinės ir Pietų Azijos, Artimųjų Rytų patiekalas, gaminamas iš ryžių, kurie troškinami kartu su mėsa bei prieskoniais. Kai kuriose šalyse ar kalbose plovu vadinami nebūtinai ryžių, bet apskritai iš bet kokių grūdų ruošiami troškinti patiekalai su mėsa.

Gaminimas

  1. Pirmiausia, užverdame 2l vandens ir sudedame sultinio kubelius, kad ištirptų.
  2. Į uždengiamą puodą suberiame ryžius. Kartu sudedame smulkintą vištieną (gali būti ir vištienos sparneliai ar kt.), pjaustytą svogūną, porą bei tarkuotą morką. Viską užpilame 1l sultinio, dedame lauro lapų, druskos ir pipirų. Puodą uždengiame ir ant vidutinės ugnies verdame.
  3. Užvirus sultiniui, ruošiamą plovą pamaišome, kad ryžiai nekibtų prie puodo dugno. Kaskart vis pilame po truputį likusio sultinio. Plovą troškiname apie 30-40 minučių.
  4. Baigus išvirti ryžiams, nuimame nuo ugnies ir sudedame pomidorų padažą bei šaukštą sviesto. Uždengiame puodą ir 5-10 minučių leidžiame ryžiams dar pabrinkti.
  5. Patiekti galima su šviežiomis daržovėmis.

Kategorijos:Patiekalai ir jų receptai, Paukštienos patiekalai Tagged With: karštieji patiekalai, paukštiena, ryžiai, vištiena

 

Panašūs receptai

Paprastas vištienos karis su daržovėmis
Paprastas vištienos karis su daržovėmis
Troškintos anties kulšelės
Nuo kaulo byrančios troškintos anties kulšelės
Orkaitėje kepta traški vištiena
Orkaitėje kepta traški vištiena

Previous Post: « Ryžių risotto – „Pavasaris“
Sekantis įrašas: Rūkytos lašišos paštetas »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt