Ingridientai
*300g ryžių
*1 svogūnas
*300g vištienos krūtinėlės
*1 morka
*50g petražolių
*150g šaldytų žirnelių
*2 v.š. aliejaus
*druska ir pipirai
*2 v.š. grietinės
*2 skiltelės česnako
*česnakinė druska ir pipirai
Gaminimas
Ryžius išverdame pagal nurodymus ant pakuotės ir perpilame šaltu vandeniu.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame nedideliais kubeliais pjaustytą vištienos filė bei smulkintą česnaką. Kepame apie 2 minutes ant vidutinės ugnies. Po poros minučių sudedame pjaustytą morką, žirnelius, smulkintą svogūną ir petražoles. Kepame dar pora minučių ir užpilame 150ml vandens, kad žirneliai suminkštėtų. Išgaravus daliai vandens sudedame grietinę, beriame česnakinės druskos bei pipirų, troškiname apie 5-7 minutes ir dar karštą padažą pilame ant ryžių. Viską išmaišome, jei dar trūksta skonio beriame truputį česnakinės druskos. Ant silpnos ugnies plovą kaitiname apie 5 minutes.
Patiekiame šiltą.
Parašykite komentarą