Ingridientai
- 500g vištienos krūtinėlės
- 100g anakardžių riešutų
- 1 žalia paprika
- 50g imbiero
- 1/4 svogūno
- 2 v.š. aliejaus
Ingredientai marinatui:
- 1 a.š. sodos
- 1 a.š. krakmolo
- 0,5 a.š. ryžių acto
Ingredientai padažui:
- 0,5 v.š. austrių padažo
- 0,5 a.š. sojų padažo
- 3 v.š. vandens
- 0,5 a.š. cukraus
- 0,5 a.š. ryžių vyno
- 0,25 a.š. druskos
- 0,01 a.š. pipirų
Gaminimas
Vištieną supjaustome gabaliukais ir sumaišome su marinatui skirtais ingredientais. Paliekame bent valandai marinuotis.
Tuo metu sumaišome visus ingredientus padažui dubenėlyje.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame marinuotą vištieną, kurią kepame 3 minutes ant stiprios ugnies.
Po 3 minučių į keptuvę su vištiena suberiame smulkintą svogūną, juostelėmis pjaustytą imbierą ir papriką, kepame dar 4 minutes. Apkepus daržovėms, suberiame riešutus ir po 1-2 minučių supilame paruoštą padažą. Išmaišome. Ant silpnos ugnies kepame 5 minutes ir nuimame.
Vištieną su anakardžių riešutais patiekiame šiltą su virtais ryžiais.
Parašykite komentarą