Ingridientai
- 700g vištienos
- 1 svogūnas
- 5 pomidorai
- 30 kalendros lapelių
- 2 v.š. sviesto
- 50ml balto vyno (nebūtina)
- druska ir pipirai
Gaminimas
Vištieną supjaustome nedideliais kubeliais, sudedame į puodą, užpilame 0,5l vandens ir verdame mėsą apie 20 minučių.
Atskirame puode užverdame 1l vandens ir užpilame ant pomidorų, kad nusiluptų odelė (palaikome karštame vandenyje apie 3 minutes).
Suminkštėjus mėsai nupilame vandenį (geriausia tai daryti su koštuvu, kad puodas liktų tuščias).
Į puodo dugną dedame sviestą, smulkintą svogūną, nepjaustytus nuluptus pomidorus, pabarstome smulkintos kalendros, beriame druskos ir pipirų bei ant viršaus išvirtą vištieną. Viską užpilame 150ml vandens, baltu vynu ir uždengę puodą dangčiu ant vidutinės ugnies troškiname apie 45 minutes.
Su pomidorais troškintą vištieną patiekiame šiltą su ryžių ar bulvių garnyru.
Parašykite komentarą