
Ingridientai
- Grietinėlės (35%) – 150ml
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Pieno – 200ml
- Vandens – 100ml
- Morkų – 1vnt.
- Kvietinių miltų – 2 šaukštai
- Vištienos kepenėlių – 700g
- Svogūnų – 1vnt.
- Sviesto – 4 šaukštai
- Gelsvių – 0.5 arbatinio šauktštelio
Gaminimas
- Kepenėles iš vakaro pamerkiame piene.
- Išmirkytas kepenėles nuplauname ir supjaustome kąsnio dydžio gabaliukais.
- Keptuvėje išlydome sviestą ir sudedame kepenėles. Kepame jas ant vidutinės ugnies apie 4 minutes. Kepančias kepenėles pabarstome druska ir pipirais.
- Puode išlydome 1 šaukštą sviesto ir sudedame smulkintą svogūną bei morką. Kepame 2 minutes ir paskui užpilame vandeniu. Sumažiname ugnį ir uždengę dangčiu troškiname 5-6 minutes.
- Po 6 minučių beriame miltus ir pilame grietinėlę. Išmaišome ir sudedame keptas kepenėles, kurias padaže troškiname apie 15 minučių. Likus 5 minutėms iki troškinimo pabaigos sudedame gelsvės prieskonius.
- Patiekiame troškinį šiltą su bulvių ar makaronų garnyru bei salotomis.
Dariau šiandiena vakarienei pagal šitą receptą tik gelsvių neturėjau ir kepenėlių tikriausiai buvo mažiau, bet visvien gavosi labai skaniai. Savo nuožiūra įdėjau šiek tiek krapų. Kurie skonio tikrai nepagadino????????