Ingridientai
*500g vištos širdelių
*150g špinatų/dilgynių
*2 saliero lapkočiai
*1 a.š. česnako drožlių
*150ml pieno
*200ml vandens
*3 v.š. miltų
*2 morkos
*1 svogūnas
*3 v.š. aliejaus
*druska ir pipirai
Gaminimas
Vištos širdeles nuvalome ir užpilę šaltu vandeniu verdame apie 40 minučių, tada perpilame vandenį ir verdame dar 30 minučių.
Morkas nulupame ir supjaustome griežinėliais.
Svogūną bei salierą susmulkiname.
Špinatus/dilgynes supjaustome.
Išvirtas širdeles nusausiname. Į puodą, kuriame virė širdelės, pilame aliejų, sudedame morkas ir svogūnus ir užpilame stikline vandens. Troškiname daržoves apie 5-7 minutes. Sudedame širdeles, beriame česnakų drožles, druskos ir pipirų, sudedame salierus, beriame miltus, viską labai gerai išmaišome ir troškiname 5 minutes. Po 5 minučių supilame pieną ir ant silpnos ugnies verdame, kol padažas sutirštėja.
Troškintas vištos širdeles su daržovėmis patiekiame šiltas su virtais ryžiais.
Parašykite komentarą