
Ingridientai
- vištienos krūtinėlė
- 1 v.š. krakmolo
- 2 v.š. sauso balto vyno
- 70ml apelsinų sulčių
- 1 v.š. sojų padažo
- 1 a.š. cukraus
- 3 v.š. aliejaus
- 0,25 a.š. čili pastos ar prieskonių
- 0,5 a.š. tarkuoto imbiero
- 1 skiltelė česnako
- druska ir pipirai
Gaminimas
Vištieną supjaustome nedideliais gabaliukais ir dubenyje sumaišome su krakmolu, trupučiu druskos ir pipirų.
Įkaitiname keptuvėje aliejų ir sudedame vištieną, kurią kepame 5-10 minučių, kol švelniai pagelsta. Iškeptą vištieną sudedame į lėkštę, o į tą pačią keptuvę supilame apelsinų sultis, sojų padažą, vyną, sudedame smulkintą česnaką, imbierą, čili prieskonius ir cukrų. Viską išmaišome ir ant labai silpnos ugnies kaitiname iki kol pradės kilti burbuliukais. Beveik užvirus padažui į jį sudedame vištieną, išmaišę kaitiname dar porą minučių ir nuimame nuo ugnies.
Vištieną su apelsinų padažu patiekiame šiltą su ryžių garnyru.
Parašykite komentarą