Ingridientai
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Maltų juodųjų pipirų – 1 arbatinis šauktštelis
- Kukurūzų krakmolo – 1 šaukštas
- Kukurūzų krakmolo – 4 šaukštai
- Vištienos krūtinėlės – 500g
- Cukraus – 70g
- Aitriųjų paprikų (maltų) – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Sojos padažo – 3 šaukštai
- Cukraus – 1 arbatinis šauktštelis
- Sakė – 3 šaukštai
- Česnako skiltelių – 3vnt.
- Apelsinų – 1vnt.
- Hoisin padažo – 2 šaukštai
Gaminimas
- Vištienos krūtinėlę supjaustome norimo dydžio kubeliais ar šiaudeliais ir dubenyje sumaišome su 1 šaukšteliu cukraus, čili prieskoniais, druska ir pipirais. Marinuojame bent 30 minučių.
- Po 30 minučių į dubenį su vištiena beriame krakmolą ir išmaišome.
- Įkaitiname keptuvę su 100ml aliejaus ir sudedame vištienos gabaliukus, kuriuos kepame apie 5 minutes, kol švelniai apskrunda iš visų pusių.
- Iškeptą vištieną dedame ant rankšluostinio popieriaus, kad neliktų daug riebalų.
- Įkaitiname kitą keptuvę su 2 šaukštais aliejaus ir sudedame smulkintą česnaką bei apelsino žievelę. Kepame 1-2 minutes.
- Po 2 minučių į keptuvę supilame viso apelsino sultis, sojų padažą, hoisin padažą, cukrų, vyną ir išmaišę ant silpnos ugnies kaitiname iki virimo. Užvirus padažui, beriame dar šaukštą krakmolo ir išmaišome.
- Didesniame dubenyje sumaišome keptą vištieną su paruoštu padažu ir patiekiame.
Parašykite komentarą