Ingridientai
- 450g vištienos krūtinėlės
- 2 baklažanai
- 350g konservuotų pomidorų
- 200g mozzarella sūrio
- 50g šviežio baziliko
- 3 v.š. aliejaus
- druska ir pipirai
Gaminimas
:
Vištieną supjaustome dideliais gabaliukais ir pabarstome druska bei pipirais.
Baklažanus supjaustome riekėmis ir įkaitinę keptuvę su 2 v.š. aliejaus apkepame baklažanus iš abiejų pusių po 1-2 minutes. Apkeptus baklažanus sudedame į lėkštę. Į tą pačią keptuvę pilame likusį aliejų ir sudedame vištieną, kurią kepame apie 4 minutes ant vidutinės ugnies.
Kepimo indą truputį aptepame aliejumi ir sudedame 1/3 dalį keptų baklažanų, ant baklažanų dedame pusę vištienos ir ant viršaus dedame pusę konservuotų pomidorų (rankomis susmulkintų). Ant pomidorų beriame druskos ir pipirų, dedame pusę riekelėmis pjaustyto mozzarella sūrio ir puse baziliko lapelių. Ant sūrio su bazilikais vėl dedame keptų baklažanų ir t.t.
Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių ir dedame paruoštą vištieną su baklažanais ir kepame apie 35 minutes.
Vištieną su baklažanu ir sūri patiekiame šiltą su ciabata ar kita šviesia duona.
Parašykite komentarą