Ingridientai
- Grietinėlės (35%) – 100ml
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Sviesto – 50g
- Vištienos krūtinėlės – 500g
- Vištienos sultinio – 50ml
- Sauso balto vyno – 50ml
- Graikinių riešutų – 40g
- Svogūnų laiškų – 100g
- Grybų – 200g
- Kvietinių miltų – 3 šaukštai
- Peletrūno – 1 arbatinis šauktštelis
Gaminimas
- Keptuvėje išlydome 3 šaukštus sviesto. Dedame į sviestą vištieną ir iš visų pusių apkepame po kelias minutes.
- Į tą pačią keptuvę sudedame pjaustytus grybus (jei turime) ir svogūnų laiškus, kepame kelias minutes. Supilame sultinį ir vyną, uždengiame ir troškiname kol išgaruos beveik visas skystis.
- Kitoje keptuvėje išlydome 2 šaukštus sviesto ir sudedame 2 valg. š. miltų, kepame apie 3-4 minutes, tada supilame grietinėlę ir išmaišome. Į keptuvę kartu su grietinėle sudedame peletrūną bei riešutus.
- Vištieną patiekiame užpiltą grietinėlės padažu. Kaip garnyras puikiai tiks šparagai ar ryžiai.
Parašykite komentarą