
Ingridientai
- 500g vištienos be odos ir kaulų
- 200g ryžių
- 1 svogūnas
- 1 morka
- 2 v.š. sojų padažo
- 2 kiaušiniai
- 3 v.š. aliejaus
- 1 v.š. austrių padažo
- 100g šaldytų žirnių (nebūtina)
- druska ir pipirai
Gaminimas
Ryžius išverdame pagal nurodymus ant pakuotės, perpilame vandeniu ir nusausiname.
Kiaušinius išplakame dubenyje kartu su austrių padažu.
Įkaitiname gilią keptuvę su 2 v.š. aliejaus ir sudedame riekėmis pjaustytą morką bei pusžiedžiais supjaustytą svogūną, kuriuos kepame apie 3 minutes ant stiprios ugnies. Po 3 minučių ugnį sumažiname ir į keptuvę suberiame ryžius ir žirnelius, kuriuos maišydami kepame su daržovėmis dar porą minučių. Ant kepančių ryžių supilame kiaušinių plakinį ir labai gerai išmaišome, kad kiaušinis tolygiai pasiskirstytų.
Kitoje keptuvėje su 1 v.š. aliejaus pakepame kubeliais supjaustytą vištieną. Mėsą kepame apie 4 minutes dažnai maišydami, kad apskrustų iš visų pusių.
Iškeptą paukštieną sudedam į keptuvę su ryžiais, supilame sojų padažą, beriame truputį druskos ir pipirų, išmaišome, pakepame dar 3-4 minutes ir nuimame nuo ugnies.
Vištieną su ryžiais ir kiaušiniu patiekiame šiltą kaip pagrindinį patiekalą.
Parašykite komentarą