Ingridientai
*600g vištienos krūtinėlės
*200g šviežių voveraičių
*2 v.š. sviesto
*250ml grietinėlės
*5 skiltelės česnako
*1 a.š. čiobrelių
*150g poro
*1 v.š. miltų
*70ml vandens
*druska ir pipirai
Gaminimas
Voveraites nuplauname ir sudedame į verdantį vandenį, kuriame verdame grybus apie 7 minutes. Apvirtus grybus nusausiname.
Vištieną supjaustome juostelėmis (0,5cm pločio), pabarstome druska, pipirais bei trupučiu čiobrelių. Po kelių minučių sudedame vištieną į keptuvę su sviestu ir kepame apie 3-4 minutes. Po kelių minučių sudedame smulkintą česnaką, kurį ant stiprios ugnies kepame apie 1 minutę. Sudedame smulkintą porą ir kepame dar 2 minutes ant vidutinės ugnies. Suberiame pusę šaukštelio čiobrelių, truputį druskos ir pipirų, sudedame nuplautas voveraites (jei didelės, tai reiktų pasmulkinti) ir ant silpnos ugnies kepame 10 minučių. Pilame vandenį ir dar 5 minutes troškiname.
Išvirus voveraitėms suberiame miltus, likusius čiobrelius, supilame grietinėlę ir gerai išmaišę kaitiname dar keletą minučių kol padažas sutirštėja.
Patiekiame vištienos juostelės su voveraičių padažu bei ryžių garnyru.
Parašykite komentarą