
Enčilada – tai tortilija, įdaryta įvairiais ingredientais, suvyniota ir užkepta su čili padažu.
Ingridientai
*4 tortilijos
*2 vištos krūtinėlės
*1 svogūnas
*1 paprika
*70g čili padažo
*350g fermentinio sūrio
*druska ir pipirai
*70ml vandens
*1 v.š. miltų
*3 v.š. grietinės
*5 vnt. pievagrybių
Gaminimas
Vištienos krūtinėlę išverdame ir supjaustome nedideliais gabaliukais. Dubenyje vištieną sumaišome su smulkintu svogūnu bei paprika, pabarstome druska ir pipirais.
Dubenyje elektriniu smulkintuvu susmulkiname pievagrybius ir sumaišome juos su grietine, čili padažu miltais ir vandeniu. Beriame druskos, dedame 100g tarkuoto fermentinio sūrio ir išmaišome.
Į tortilijas įvyniojame vištieną, ir sudedame į kepimo indą. Užpilame paruoštu padažu, o ant viršaus užbarstome likusį tarkuotą sūrį.
Dedame enčiladas į orkaitę ir kepame apie 20 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
Vištienos enčiladą (enchilada) patiekiame šiltą.
Parašykite komentarą