Ingridientai
- 7 virtos bulvės
- 300g vištienos
- poras
- 3 kiaušiniai
- 100g fermentinio sūrio
- 1 v.š. miltų
- 50ml pieno (galima keist vandeniu)
- 50g petražolių
- 2 v.š. aliejaus
- 2 skiltelės česnako
- druska ir pipirai
Gaminimas
Įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių.
Porą supjaustome griežinėliais.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi. Vištieną supjaustome smulkiais gabaliukais ir keptuvėje kartu su poru pakepame 4-5 minutes. Likus vienai minutei iki kepimo pabaigos, sudedame smulkintą česnaką.
Virtas bulves supjaustome mažais kubeliais ir dubenyje sumaišome su kepta vištiena (sudėti kartu su aliejumi, poru bei keptu česnaku), smulkintomis petražolėmis, žiupsniu druskos ir pipirų.
Dubenyje išplakame kiaušinius su 50ml pieno bei šaukštu miltų. Plakinį pilame ant bulvių bei vištienos, šaukštu išmaišome ir gautą masę sudedame į kepimo indą (geriausia silikoninę kepimo formą). Apkepą dedame į orkaitę, kur kepame apie 35 minutes.
Iki kepimo pabaigos likus kepti 4-6 minutėms, visą apkepą pabarstome tarkuotu sūriu ir dedame atgal į orkaitę.
Vištienos ir bulvių apkepą patiekiame šiltą su šviežiomis salotomis.
Parašykite komentarą