Ingridientai
*700g vištienos krūtinėlės
*4 skiltelės česnako
*1 v.š. majonezo
*0,5 a.š. cukraus
*pakelis sluoksniuotos bemielės tešlos
*4 v.š. aliejaus
*1 v.š. miltų
*2 v.š. garstyčių
*druska ir pipirai
Gaminimas
Vištienos krūtinėlę supjaustome maždaug 1,5cm pločio lazdelėmis (neilgomis). Dubenyje paukštieną sumaišome su smulkintu česnaku, majonezu, cukrumi, žiupsneliu druskos ir paliekame bent 1 valandą šaldytuve.
Atšildome šaldytą tešlą.
Įkaitiname orkaitę iki 170-180 laipsnių.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame marinuotą vištieną, kurią kepame apie 5-8 minutes maišydami, kol mėsa truputį apskrunda. Iškeptą mėsą truputį atvėsiname ir sumaišome su garstyčiomis.
Sluoksniuotos tešlos lakštus supjaustome juostelėmis (storis priklauso nuo vištienos gabaliukų dydžio) ir kiekvieną gabaliuką vištienos su garstyčiomis apvyniojame tešlos juostelėmis. Kepsnelius tešloje sudedame į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir pabarstytą miltais. Kišame į orkaitę ir kepame apie 15-20 minučių.
Vištienos kepsnelius tešloje patiekiame šiltus su bernaise- padažu ar šviežiomis salotomis.
Parašykite komentarą