Ingridientai
*2 vištienos krūtinėlės be kaulo
*3-4 v.š. sviesto
*1 skiltelė česnako
*0,25 a.š. malto muskato
*0,5 a.š. cukraus
*2 čili pipirai
*1 žalia paprika
*100g šparaginių pupelių (su ankštimis)
*200g šviežio kopūsto
*1 a.š. citrinos žievelės
*druska ir pipirai
Gaminimas
Vištienos krūtinėlės kepsnius pabarstome druska ir pipirais, maltu muskatu, puse šaukštelio cukraus ir 30 minučių dedame į šaldytuvą.
Įkaitiname keptuvę su 2 šaukštais sviesto ir sudedame vištienos kepsnius, kuriuos kepame po 4-6 minutes iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies. Iškeptus kepsnius sudedame į lėkštę ir padedame, kad neatvėstų.
Čili pipirus supjaustome žiedais (be sėklų), paprikas storomis juostelėmis, kopūsto lapus labai stambiai suplėšome. Į keptuvę dedame likusį sviestą ir sudedame šparagines pupeles, kurias kepame 3 minutes ant stiprios ugnies. Po 3 minučių sudedame kopūstą, kurį taip pat ant stiprios ugnies kepame 2-3 minutes. Apkepus kopūstui, į keptuvę sudedame čili pipirus, papriką, beriame druskos ir pipirų, išmaišome ir ant stiprios ugnies kepame dar 2-3 minutes. Prieš baigdami kepti salotas, pabarstome citrinos žievele, sudedame smulkintą česnaką, išmaišome ir po minutės nuimame.
Patiekdami dedame keptų karštų salotų į lėkštę, ant viršaus dedame vištienos kepsnį. Galima patiekti ir garstyčių padažu ar kreminiu padažu vištienai.
Parašykite komentarą