Ingridientai
- 500g vištienos faršo
- 1 kiaušinis
- 1 v.š. majonezo
- 2 v.š. miltų
- 1 v.š. krakmolo
- 4 skiltelės česnako
- 10vnt pievagrybių
- 1 morka
- 1 žalia paprika
- 1 poras ar svogūnas
- 150g sviesto
- 4 v.š. grietinės
- 70ml aliejaus
- druska ir pipirai
Gaminimas
Vištienos faršą išminkome su kiaušiniu, šaukštu miltų, krakmolu, majonezu, trupučiu druskos ir pipirų bei smulkintu česnaku.
Morką nulupame ir supjaustome griežinėliais.
Pievagrybius perpjauname pusiau. Papriką supjaustome šiaudeliais, o svogūną pusžiedžiais.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame iš vištienos faršo suformuotus mažus kotletus, kuriuos kepame po 4-6 minutes ant vidutinės ugnies. Iškeptus kotletus sudedame į dubenį.
Gilioje keptuvėje išlydome 3 v.š. sviesto ir sudedame morkas bei svogūnus, kuriuos ant stiprios ugnies kepame 3 minutes dažnai maišydami. Po 3 minučių sudedame paprikas bei pievagrybius ir ant stiprios ugnies kepame dar 3-4 minutes.
Į keptuvę su daržovėmis sudedame likusį sviestą ir beriame šaukštą miltų. Išmaišome ir po minutės sudedame grietinę. Ugnį sumažiname iki minimumo ir kaitiname keptuvę, kol padažas ima tirštėti.
Į keptuvę su padažu ir daržovėmis sudedame keptus vištienos kotletus, beriame druskos ir piprų ir po 3 minučių nuimame nuo ugnies.
Vištienos kotletus su daržovėmis ir sviesto padažu patiekiame šiltus su virtomis bulvėmis ar ryžiais.
Parašykite komentarą