Ingridientai
- 450g vištienos (gali būti įvairi vištos mėsa)
- 150g žirnelių
- 1 morka
- 2 a.š. želatinos
- 0,25 a.š. kmynų
- šakelė petražolių
- 1l vandens
- druska ir pipirai
Gaminimas
Morką išverdame, nulupame ir smulkiai supjaustome ar sutarkuojame.
Dedame į puodą vištieną , beriame druskos ir pipirų, kmynus ir verdame. (Į sultinį vandens pilti pakartotinai daug nereiktų).
Kai vištiena išverda išimame ją ir nuimame odeles ar kaulus.
Sultinį perkošiame, kad būtų skaidrus ir suberiame želatiną. Maišome sultinį kol želatina ištirpsta.
Išvirtą vištieną smulkiai supjaustome ir sudedame į dubenėlį. Beriame ant vištienos nusausintus žirnelius, morkas ir išmaišome.
Į šaltienos šaldymo indo dugną dedame petražolės šakelę ir ant jos suberiame vištieną su žirneliais ir morkomis. Viską užpilame paruoštu sultiniu ir truputį atvėsinus dedame į šaldytuvą bent 12 valandų.
Patiekdami vištienos šaltieną iš šaldymo indo išimame ir dedame ant lėkštės.
Parašykite komentarą