Ingridientai
- Grietinėlės (35%) – 150ml
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Petražolių – 30g
- Pievagrybių – 200g
- Baltųjų ridikų – 1vnt.
- Sviesto – 2 šaukštai
- Svogūnų – 1vnt.
- Vištienos širdelių – 700g
Gaminimas
- Vištienos širdeles užpilame vandeniu ir verdame apie 1 valandą (bent kartą perpildami vandenį).
- Ridiką nulupame ir supjaustome nedideliais kubeliais.
- Gilioje keptuvėje išlydome sviestą ir sudedame smulkintą svogūną, ridiką bei pievagrybius. Kepame apie 3 minutes.
- Ant pievagrybių pilame grietinėlę, beriame druskos ir pipirų, išmaišome ir ant vidutinės ugnies verdame 2 minutes. (Jei padažas labai skystas – dedame 1 šaukštą miltų).
- Į paruoštą padažą sudedame išvirtas širdeles, smulkintas petražoles, keptuvę nuimame nuo ugnies ir uždengę palaikome bent 3 minutes.
- Vištienos širdeles su baltuoju pievagrybių padažu patiekiame šiltas su virtomis bulvėmis ar ryžiais.
Parašykite komentarą