Ingridientai
*700g vištos širdelių
*150g pievagrybių
*2 v.š. sviesto
*1 svogūnas
*200g grietinėlės
*druska ir pipirai
*100ml sultinio
*1,5 a.š. miltų
Gaminimas
Vištos širdeles nuvalome ir užpilame 1,5l vandens ir verdame 30 minučių. Po 30 minučių perpilame nauju vandeniu ir dar 30 minučių verdame.
Kol širdelės verda, keptuvėje išlydome sviestą ir sudedame pjaustytą svogūną, kurį kepame apie 3-4 minutes. Suminkštėjus svogūnams į keptuvę dedame pjaustytus pievagrybius, kuriuos kartu su svogūnais kepame dar 2 minutes.
Po 2 minučių iš keptuvės pievagrybius sudedame į dubenį, kur elektriniu smulkintuvu susmulkiname grybus su svogūnais.
Į tą pačią keptuvę dedame dar vieną šaukštą sviesto, išlydome ir į jį suberiame miltus. Kepame miltus apie pusę minutės ir užpilame juos grietinėle ir sultiniu. Padažą išmaišome ir ant silpnos ugnies kaitiname porą minučių, kol pradeda tirštėti. Sudedame smulkintus pievagrybius su svogūnais ir verdame padažą apie 6-10 minučių ant silpnos ugnies. Bebaigiant gaminti padažą, paskaniname jį druska ir pipirais.
Išvirtas širdeles perplauname vandeniu ir suberiame į keptuvę su padažu. Išmaišome ir po 3-4 minučių patiekiame.
Vištos širdeles tirštame pievagrybių padaže galime patiektu su virtų ryžių ar grikių garnyru.
Parašykite komentarą