Ingridientai
- 700g vištos sparnelių
- 1 v.š. sojos padažo
- 2 v.š. aliejaus
- 4 skiltelės česnako
- druska ir pipirai
- 1 a.š. cukraus
- 200g pievagrybių
- 1 a.š. raudonėlio
- 6 bulvės
Gaminimas
Dubenyje sumaišome sojos padažą su 1 šaukštu aliejaus, cukrumi, 0,3 a.š. druskos ir pipirų, 2 skiltelėm smulkinto česnako. Paruoštu marinatu įtriname vištos sparnelius ir paliekame bent 2 valandoms, kad įsigertų prieskoniai.
Bulves nulupame ir stambiai supjaustę sumaišome su šaukštu aliejaus, 0,25 a.š. druskos.
Kitame dubenyje sumaišome nuplautus pievagrybius su 2 skiltelėm smulkinto česnako, raudonėliu, 0,5 a.š. druskos, 0,25 a.š. pipirų ir šaukštu aliejaus.
Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių.
Įkepimo dubenį sudedame bulves ir vištienos sparnelius, dedame į orkaitę, kur kepame 20 minučių.
Truputį apkepus sparneliams ir bulvėms ant viršaus sudedame pievagrybius, pilame 70ml vandens į kepimo indą ir dedame atgal į orkaitę, kur kepame dar 20 minučių.
Sparnelius patiekiame šiltus su bulvėmis ir pievagrybiais.
Parašykite komentarą