
Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Grietinės (30%) – 50g
- Kiaušinių – 5vnt.
- Kvietinių miltų – 3 šaukštai
- Fermentinis sūrio – 50g
- Kiaulienos šoninės (rūkytos) – 200g
- Svogūnų – 1vnt.
- Perlinių kruopų – 300g
- Žalumynų – 1vnt.
Gaminimas
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
- Kepimo indą (nedidelį) ištepame riebalais.
- Perlines kruopas pamerkiame vandenyje bent porai valandų. Išmirkytas kruopas išverdame pagal nurodymus ant pakuotės.
- Dubenyje išplakame kiaušinius su grietine ir miltais. Beriame druskos ir pipirų.
- Įkaitiname keptuvę su pora šaukštų aliejaus ir sudedame smulkiai pjaustytą šoninę ir svogūną. Kepame apie 3-4 minutes.
- Iškeptus svogūnus bei šoninę sumaišome su virtomis kruopomis bei smulkintais žalumynais. Supilame kiaušinių plakinį, tarkuotą sūrį, šaukštu išmaišom ir supilame į kepimo indą.
- Apkepą dedame į orkaitę ir kepame apie 40 minučių.
- Patiekiame šiltą su šviežiomis salotomis.
Parašykite komentarą