Ingridientai
*200g perlinių kruopų
*100g mėsos faršo
*3 kiaušiniai
*1-2 v.š. manų kruopų
*1 v.š džiūvėsių
*2 v.š.miltų
*1 svogūnas
*1 morka
*3 skiltelės česnako
*aliejus
*druska ir pipirai
Gaminimas
Kruopas pamerkiame vandyje ir palaikome per naktį. Išverdame ir gerai nusausiname.
Morka nulupame ir smulkiai sutarkuojame.
Svogūną bei česnakus nulupame ir susmulkiname.
Įkaitiname keptuvę su pora šaukštų aliejaus ir sudedame morkas su svogūnū ir česnaku. Kepame ant vidutinės ugnies apie 3-4 minutes. Sudedame mėsos faršą ir ant silpnos ugnies kepame dar 5 minutes dažnai maišydami. Beriame druskos ir pipirų. Iškepatas daržoves su faršu nuimame nuo ugnies ir atvėsiname.
Perlines kruopas dubenyje sumaišome su plaktais kiaušiniais, manų kruopomis, džiūvėsiais, sudedame keptą faršą su daržovėmis.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir iš paruoštos tešlos kepame kotletukus-blynelius.
Perlinių kruopų kotletukaius su daržovėmis patiekiame su grietine ar sviesto padažo.
Parašykite komentarą