Ingridientai
Padažui:
- 3 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 svogūnas
- 1 skiltelė česnako
- 200 g vyšninių pomidoriukų
- druska
- pipirai
Įdaras:
- 1 viščiuko krūtinėlės filė
- 2 valg. šaukštai balzaminio acto
- 1 valg. šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 raudonasis svogūnas
- 1 mocarelos sūrio kamuoliukas
- Susmulkinti kalendros lapeliai
Padažo gaminimas:
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Sudėkite smulkintus svogūnus bei česnaką ir 5 minutes lengvai apkepkite. Sudėkite pjaustytus pomidoriukus ir leiskite lengvai pavirti apie 15 minučių kartais pamaišydami. Įdėkite druskos ir pipirų. Pomidorams pakepus sutrinkite juos grūstuvu arba virtuviniame kombaine.
Įdaras:
Į puodą sudėkite pjaustytus vištienos krūtinėlės gabaliukus, užpilkite 1 šaukštu acto, pamaišykite ir palikite 10 minučių pastovėti.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite marinuotus vištienos gabaliukus. Pakepkite apie 5 minutes, kol mėsa apkeps. Supilkite likusį actą ir maišydami pakepkite, kol juo pasidengs visa vištiena.
Įkaitinkite orkaitę iki 230°C.
Į kepimo skardą dėkite picos pagrindą. Ištepkite pagrindą padažu. Išdėliokite vištienos gabaliukus ir pabarstykite smulkintus svogūnus. Apdėliokite mocarelos sūrio gabalėliais ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi.
Įdėkite į orkaitę ir kepkite 8-10 minučių, kol pica gerai apskrus. Prieš patiekiant apibarstykite kalendra.
Parašykite komentarą