Ingridientai
- Druskos – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Alyvuogių aliejaus – 5 arb. šaukšt.
- Porų – 150g
- Vyšninių pomidorų – 60g
- Picos padų – 1vnt.
- Avienos (maltos) – 150g
- Sūrio (Pecorino) – 110g
Gaminimas
- Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių ir įdedame kepimo skardą 10 minučių, kad įkaistų.
- Supjaustytus porus dedame į keptuvę, pilame 2 valg. š. aliejaus ir kepame ant silpnos ugnies apie 5 minutes. Iškeptus porus nuimame nuo ugnies.
- Į tą pačią keptuvę pilame 2 valg. š. aliejaus ir dedame maltą ėriena, įberiame druskos ir pipirų ir kepame apie 5-7 minutes.
- Iš tešlos formuojame picos padą (norimo dydžio). Dedame jį į įkaitintą ir miltais pabarstytą skardą. Viršų aptepame aliejumi ir tolygiai pabarstome ėrienos faršo, keptų porų ir pekorino sūrio.
- Vyšninius pomidorus pjauname pusiau ir išdėliojame ant paruoštos picos, pabarstome druska ir kepame orkaitėje apie 5-6 minutes, kol sūris išsilydys.
https://www.foodandwine.com/recipes/leek-and-pecorino-pizzas
Parašykite komentarą