Ingridientai
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai
- Kvietinių miltų – 500g
- Vandens – 350ml
- Cukraus – 1 arbatinis šauktštelis
- Sausų mielių – 2 arbatiniai šaukšteliai
Pagal aukščiau išvardintus ingridientus galima iškepti dvi picas.
Gaminimas
- Persijojame miltus į didelį dubenį. Sumaišome su cukrumi, druska, mielėmis bei alyvuogių aliejumi. Supilame šiltą vandenį ir maišome kol tešla ims kietėti. Jei tešla per skysta, įdėkite papildomai dar miltų.
- Suformuotą tešlą išimame iš dubens, dedame ant miltuoto paviršiaus ir minkome rankomis apie 10 minučių, kol tešla pasidarys elastinga.
- Imame didelį dubenį, ištepame aliejumi ir dedame į jį gerai išminkytą tešlą. Uždengiame maistine plėvele ir paliekame šiltoje vietoje apie 1 valandą, kol tešla padidės dvigubai.
- Tešlai iškilus, daliname ją į dvi dalis, dedame ant miltuoto paviršiaus ir iškočiojame į du 0,5cm storio apvalius pagrindus.
- Išdėliojame ingredientus ir dedame į orkaitę kepti. Skanaus!
[…] tešlos picos pagrindui […]