Būtent Italai šią kukurūzų košę vadina valgomuoju auksu. Ši košė yra labai paprastai pagaminama, bet be galo sodri skoniu ir yra soti. Aš šią košę šiek tiek patobulinau ir gavosi labai skanus patiekalas.
Košei reikės:
- 200g kukurūzų kruopų
- 1l vandens
- 100g kietojo sūrio
- Žiupsnelio druskos
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
Pagrindiniam patiekalui:
- Vištienos filė (Ją marinavau su druska, pipirais, rūkyta paprika, kariu ir aliejumi. Kepiau ant griliaus, tačiau galima kepti ir ant keptuvės)
- 1 paprikos
- Vyšninių pomidoriukų
- Saujos žemės riešutų
- Šlakelio balzamiko acto
- 1 valg. š. cukraus
- Šiek tiek alyvuogių aliejaus
Košės ruošimas:
- Į pasūdytą verdantį vandenį iš lėto pilame kruopas ir intensyviai maišome (Lyg virtumėm manų kruopų košę).
- Tuomet paliekame virti 10-15 minučių kol išbrinksta. Verdame ant silpnesnės ugnies tam, jog košė kunkuliuodama neapdegintų mūsų. Tačiau maišyti būtina, kad košė neprisviltų.
- Kai košė pakankamai išbrinksta įmaišome tarkuotą kietąjį sūrį ir alyvuogių aliejų.
Vištienos ir daržovių ruošimas:
- Vištieną aš pasiruošiu iš anksto, ją išsikepu ant griliaus, tačiau puikiai tinka apkepti ir keptuvėje.
- Tuomet pereiname prie daržovių. Aš daržoves ir košę ruošiu tuo pačiu metu.
- Daržoves susipjaustau norimais gabaliukais. Ir pakepinu ant alyvuogių aliejaus.
- Dedu šaukštą cukraus, pilu balzamiko actą ir permaišau.
- Tuomet į keptuvę įmetu saują žemės riešutų ir apkepinu.
- Į pabaigą sudedu iškeptą vištieną ir permaišau, kad sušiltų.
- Į lėkštę dedu kukurūzų košės, o ant viršaus vištieną su daržovėmis.
- Šį patiekalą puošiau su savo augintu kvapiuoju baziliku.
- Tikra Italija mano lėkštėje. Skanaus!
Už receptą dėkojame – Viktorijai.
Ona
Puikus puslapis