• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Polenta Arba Kitaip – Auksinė Kukurūzų košė

2020-06-03 by Kulinarė 1 Comment

Polenta Arba Kitaip - Auksinė Kukurūzų košė

Būtent Italai šią kukurūzų košę vadina valgomuoju auksu. Ši košė yra labai paprastai pagaminama, bet be galo sodri skoniu ir yra soti. Aš šią košę šiek tiek patobulinau ir gavosi labai skanus patiekalas.

Košei reikės:

  • 200g kukurūzų kruopų
  • 1l vandens
  • 100g kietojo sūrio
  • Žiupsnelio druskos
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus

Pagrindiniam patiekalui:

  • Vištienos filė (Ją marinavau su druska, pipirais, rūkyta paprika, kariu ir aliejumi. Kepiau ant griliaus, tačiau galima kepti ir ant keptuvės)
  • 1 paprikos
  • Vyšninių pomidoriukų
  • Saujos žemės riešutų
  • Šlakelio balzamiko acto
  • 1 valg. š. cukraus
  • Šiek tiek alyvuogių aliejaus

Košės ruošimas:

  1. Į pasūdytą verdantį vandenį iš lėto pilame kruopas ir intensyviai maišome (Lyg virtumėm manų kruopų košę).
  2. Tuomet paliekame virti 10-15 minučių kol išbrinksta. Verdame ant silpnesnės ugnies tam, jog košė kunkuliuodama neapdegintų mūsų. Tačiau maišyti būtina, kad košė neprisviltų.
  3. Kai košė pakankamai išbrinksta įmaišome tarkuotą kietąjį sūrį ir alyvuogių aliejų.

Vištienos ir daržovių ruošimas:

  1. Vištieną aš pasiruošiu iš anksto, ją išsikepu ant griliaus, tačiau puikiai tinka apkepti ir keptuvėje.
  2. Tuomet pereiname prie daržovių. Aš daržoves ir košę ruošiu tuo pačiu metu.
  3. Daržoves susipjaustau norimais gabaliukais. Ir pakepinu ant alyvuogių aliejaus.
  4. Dedu šaukštą cukraus, pilu balzamiko actą ir permaišau.
  5. Tuomet į keptuvę įmetu saują žemės riešutų ir apkepinu.
  6. Į pabaigą sudedu iškeptą vištieną ir permaišau, kad sušiltų.
  7. Į lėkštę dedu kukurūzų košės, o ant viršaus vištieną su daržovėmis.
  8. Šį patiekalą puošiau su savo augintu kvapiuoju baziliku.
  9. Tikra Italija mano lėkštėje. Skanaus!

Už receptą dėkojame – Viktorijai.

Kategorijos:Patiekalai ir jų receptai, Paukštienos patiekalai

 

Panašūs receptai

Paprastas vištienos karis su daržovėmis
Paprastas vištienos karis su daržovėmis
Troškintos anties kulšelės
Nuo kaulo byrančios troškintos anties kulšelės
Orkaitėje kepta traški vištiena
Orkaitėje kepta traški vištiena

Previous Post: « Tiramisu tortas
Sekantis įrašas: Bananiniai keksiukai su aguonomis »

Reader Interactions

Comments

  1. Ona

    2020-06-30 at 18:43

    Puikus puslapis

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt