Ingridientai
- Druskos – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Mozarella sūrio – 100g
- Alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai
- Parmezano sūrio – 20g
- Svogūnų laiškų – 100g
- Vandens – 800ml
- Grybų – 200g
- Vyšninių pomidorų – 100g
- Kukurūzų miltų – 200g
- Rozmarino – 0.5 šaukšto
- Česnako drožlių – 0.25 arbatinio šauktštelio
Gaminimas
- Užverdame vandenį ir lėtai supilame kukurūzų miltus. Verdame maišydami tiek kiek nurodyta ant pakuotės.
- Susmulkiname grybus, svogūnų laiškus bei sutarkuojame mozzarella sūrį. Visus šiuos ingridientus dedame į išvirtas ir atvėsintą košę, beriame druskos ir pipirų, česnako drožlių ir viską gerai rankomis išmaišome.
- Kepimo foliją plonai aptepame aliejumi ir sudedame kukurūzų košę. Ją, uždengus viršų folija, pjaustymo lentele suspaudžiame (turime gauti maždaug 2 cm storio ir stačiakampio formos “blyną”) ir dedame į orkaitę, kur kepame apie 20-30 minučių 180-190 laipsnių temperatūroje.
- Kad polenta apskrustų, baigiant kepti atidengiame foliją.
- Kartu su polenta kepame ir pomidorus (nedidelius), kuriuos dubenyje aplaistome aliejumi, pabarstome druska ir rozmarinais, sudedame į kepimo foliją ir dedame kartu su polenta į orkaitę.
- Patiekdami į lėkštę dedame gabaliuką polentos, ant viršaus dedame kelis pomidorus ir viską pabarstome tarkuotu parmezano sūriu.
Parašykite komentarą