• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Polenta su grybais ir keptais pomidorais

2010-08-16 by Kulinarė Palikti komentarą

Polenta su grybais ir keptais pomidorais

Ingridientai

  • Druskos – 0.25 arbatinio šauktštelio
  • Maltų juodųjų pipirų – 0.25 arbatinio šauktštelio
  • Mozarella sūrio – 100g
  • Alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai
  • Parmezano sūrio – 20g
  • Svogūnų laiškų – 100g
  • Vandens – 800ml
  • Grybų – 200g
  • Vyšninių pomidorų – 100g
  • Kukurūzų miltų – 200g
  • Rozmarino – 0.5 šaukšto
  • Česnako drožlių – 0.25 arbatinio šauktštelio

Gaminimas

  1. Užverdame vandenį ir lėtai supilame kukurūzų miltus. Verdame maišydami tiek kiek nurodyta ant pakuotės.
  2. Susmulkiname grybus, svogūnų laiškus bei sutarkuojame mozzarella sūrį. Visus šiuos ingridientus dedame į išvirtas ir atvėsintą košę, beriame druskos ir pipirų, česnako drožlių ir viską gerai rankomis išmaišome.
  3. Kepimo foliją plonai aptepame aliejumi ir sudedame kukurūzų košę. Ją, uždengus viršų folija, pjaustymo lentele suspaudžiame (turime gauti maždaug 2 cm storio ir stačiakampio formos „blyną“) ir dedame į orkaitę, kur kepame apie 20-30 minučių 180-190 laipsnių temperatūroje.
  4. Kad polenta apskrustų, baigiant kepti atidengiame foliją.
  5. Kartu su polenta kepame ir pomidorus (nedidelius), kuriuos dubenyje aplaistome aliejumi, pabarstome druska ir rozmarinais, sudedame į kepimo foliją ir dedame kartu su polenta į orkaitę.
  6. Patiekdami į lėkštę dedame gabaliuką polentos, ant viršaus dedame kelis pomidorus ir viską pabarstome tarkuotu parmezano sūriu.

Kategorijos:Daržovių bei grybų patiekalai, Miltiniai patiekalai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: aliejus, česnakas, grybai, karštieji patiekalai, kukurūzų miltai, mozzarella sūris, parmezano sūris, pievagrybiai, pomidorai, rozmarinas, svogūnų laiškai

 

Panašūs receptai

Virtinukai su grybais
Virtinukai su grybais
Lietiniai su grybų ir kiaušinių įdaru
Lietiniai su grybų ir kiaušinių įdaru
Orkaitėje kepti virtinukai su grybais
Orkaitėje kepti virtinukai su grybais

Previous Post: « Lęšių mišrainė su raudonomis paprikomis
Sekantis įrašas: Rozmarinas »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt