
Ingridientai
- Grietinėlės (35%) – 100ml
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Kiaušinių – 3vnt.
- Fermentinis sūrio – 100g
- Sviesto – 1 šaukštas
- Kiaulienos šoninės (rūkytos) – 150g
- Trapios tešlos (be cukraus) – 1vnt.
- Porų – 2vnt.
Gaminimas
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
- Kepimo indą ištepame gabaliuku sviesto.
- Tešlą iškočiojame (0,5cm storio) ir ja išklojame kepimo indą.
- Ant tešlos dedame kepimo popieriaus ir jį užpilame pupomis (kad tešla priglustų prie kepimo indo kraštų). Indą su tešla dedame į orkaitę ir kepame apie 10-15 minučių.
- Dubenyje išplakame kiaušinius su grietinėle. Į plakinį beriame druskos, pipirų, sudedame tarkuotą fermentinį sūrį, mažais gabaliukais pjaustytą šoninę ir griežinėliais pjaustytus porus. Viską išmaišome iš supilame į kepimo indą su pyrago pagrindu.
- Pyragą dedame į orkaitę, kur kepame apie 35 minutes 180 laipsnių temperatūroje.(Jei pyragas storas, tai po 35 minučių reiktų šakute patikrinti, ar iškepęs pyrago vidurys).
- Pyragui iškepus, palaikome jį dar 10 minučių vėstančioje orkaitėje, kad nesukristų.
- Porų pyragą patiekiame šiltą.
Parašykite komentarą