• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Prancūziškas žuvies sultinys

2021-10-18 by Kulinarė 2 komentarai

Prancūziškas žuvies sultinys

Jau anksčiau rašėme, kaip nesunkiai galimą pasigaminti paprastą žuvies sultinį, kuris puikiai tinka trandicinei lietuviškai žuvienei. Tačiau šį kartą pateikiame šiek tiek subtilesnį ir dar ryškesnio skonio žuvies sultinio receptą, kuris labai dažnai naudojamas prancūzų virtuvėje, bet kitose šalyse taip pat labai mėgiamas.

Priešingai nei su kitais sultiniais, šiam nereikia skirti daugybės valandų gaminimui. Norint pasigaminti tokį žuvies sultinį, jums prireiks ne daugiau nei 60 minučių, o gal net ir mažiau. Toks sultinys yra pagrindas ne tik daugybės įvairiausių padažų, bet iš jo išvirsite ir nepaprasto skonio sicilietišką žuvienę arba prancūzišką jūros gėrybių troškinį (bouillabaisse). Tad būtinai siūlome išandyti šį nesudėtingą receptą!

Prancūziškam žuvies sultiniui reikės

  • 2 valg. š. sviesto
  • 1kg žuvies kaulų (jei naudojate galvas, būtinai išpjaukite žiaunas)
  • 1 vidutinio svogūno
  • 2-3 saliero stiebų
  • 1/4 puodelio (9g) petražolių stiebų
  • 1 (~100g) poro
  • 2 lauro lapelių
  • 1/4 arb. š. čiobrelio
  • 2-3 juodųjų pipirų žirnelių
  • 1 arb. š. druskos
  • 355ml balto sauso vyno
  • 3l vandens

Gaminimas

  1. Puode ištirpinkite sviestą.
  2. Sudėkite žuvies kaulus ir ant vidutinės – karštos ugnies pakepinkite juos apie 3-4 minutes, vis pamaišydami mediniu šaukštu.
  3. Kai kaulai ima po truputį atsiskyrinėti, sudedame pjaustytus svogūnus, salierus, petražolių kotelius bei porus ir viską pamaišome.
  4. Taip nuolat vis pamaišydami kepiname apie 3-4 minutes.
  5. Sudedame visus likusius igredientus ir ant didelės ugnies verdame apie 35-40 minučių.
  6. Sultiniui išvirus, jį gerai nukošiame, kad neliktų jokių maisto nuosėdų.
  7. Jeigu sultinio iš karto nenaudosite, supilkite jį į sandarius maistinius indelius ir palikite šaldytuve 3-4 dienomis, arba šaldymo kameroje iki 3 mėnesių.
  8. Skanaus!

Už receptą dėkojame Mindaugui.

Kategorijos:Jūros gėrybių sriubos, Patiekalai ir jų receptai, Sriubos

 

Panašūs receptai

Laksa su jūros gėrybėmis
Laksa su jūros gėrybėmis
Suomiška žuvienė
Suomiška žuvienė
Sicilietiška žuvienė
Sicilietiška žuvienė

Previous Post: « Paprastas žuvies sultinys
Sekantis įrašas: Sicilietiška žuvienė »

Reader Interactions

Comments

  1. Aivis

    2021-10-20 at 14:55

    Dėl žuvies sultinio,,kiek vandens įpilti verdant,?

    Atsakyti
    • Kulinarė

      2021-10-21 at 05:02

      Sveiki, kaip ir parašyta receptą, vandens reikia apie 3l 🙂

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Šio mėnesio populiariausi

  • Stiklinis matavimo indas, 1000ml Stiklinis matavimo indas, 1000ml
  • Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm
  • Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm
  • Sausainių formelė "Namas" Sausainių formelė "Namas"
  • 3 lėkščių komplektas Web 3 lėkščių komplektas Web
  • Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm
  • Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm
  • Stiklinis dubuo salotoms, 970ml Stiklinis dubuo salotoms, 970ml
  • Sausainių kepimo formelė "Elnias" Sausainių kepimo formelė "Elnias"
  • Stiklinis dubuo salotoms, 25cm Stiklinis dubuo salotoms, 25cm

Populiariausi receptai

  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Troškintos vištienos kepenėlės Troškintos vištienos kepenėlės
  • Marinuoti svogūnai Marinuoti svogūnai prie šašlykų
  • Virtos didelės pupos su česnaku Virtos didelės pupos su česnaku
  • Makaronai su šonine ir grietinėlės padažu Makaronai su šonine ir grietinėlės padažu

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2025 · Kulinare.lt