Jau anksčiau rašėme, kaip nesunkiai galimą pasigaminti paprastą žuvies sultinį, kuris puikiai tinka trandicinei lietuviškai žuvienei. Tačiau šį kartą pateikiame šiek tiek subtilesnį ir dar ryškesnio skonio žuvies sultinio receptą, kuris labai dažnai naudojamas prancūzų virtuvėje, bet kitose šalyse taip pat labai mėgiamas.
Priešingai nei su kitais sultiniais, šiam nereikia skirti daugybės valandų gaminimui. Norint pasigaminti tokį žuvies sultinį, jums prireiks ne daugiau nei 60 minučių, o gal net ir mažiau. Toks sultinys yra pagrindas ne tik daugybės įvairiausių padažų, bet iš jo išvirsite ir nepaprasto skonio sicilietišką žuvienę arba prancūzišką jūros gėrybių troškinį (bouillabaisse). Tad būtinai siūlome išandyti šį nesudėtingą receptą!
Prancūziškam žuvies sultiniui reikės
- 2 valg. š. sviesto
- 1kg žuvies kaulų (jei naudojate galvas, būtinai išpjaukite žiaunas)
- 1 vidutinio svogūno
- 2-3 saliero stiebų
- 1/4 puodelio (9g) petražolių stiebų
- 1 (~100g) poro
- 2 lauro lapelių
- 1/4 arb. š. čiobrelio
- 2-3 juodųjų pipirų žirnelių
- 1 arb. š. druskos
- 355ml balto sauso vyno
- 3l vandens
Gaminimas
- Puode ištirpinkite sviestą.
- Sudėkite žuvies kaulus ir ant vidutinės – karštos ugnies pakepinkite juos apie 3-4 minutes, vis pamaišydami mediniu šaukštu.
- Kai kaulai ima po truputį atsiskyrinėti, sudedame pjaustytus svogūnus, salierus, petražolių kotelius bei porus ir viską pamaišome.
- Taip nuolat vis pamaišydami kepiname apie 3-4 minutes.
- Sudedame visus likusius igredientus ir ant didelės ugnies verdame apie 35-40 minučių.
- Sultiniui išvirus, jį gerai nukošiame, kad neliktų jokių maisto nuosėdų.
- Jeigu sultinio iš karto nenaudosite, supilkite jį į sandarius maistinius indelius ir palikite šaldytuve 3-4 dienomis, arba šaldymo kameroje iki 3 mėnesių.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame Mindaugui.
Aivis
Dėl žuvies sultinio,,kiek vandens įpilti verdant,?
Kulinarė
Sveiki, kaip ir parašyta receptą, vandens reikia apie 3l 🙂