Prancūzijos Provanso provincijos džiovintų prieskoninių augalų mišinys, kurį dažniausiai sudaro rozmarinas, čiobrelis, levanda, raudonėlis ir dašis ir kt.
Provanso žolelės naudojamos mėsos, daržovių ir ypač žuvies patiekalų gamyboje.
Pasigaminti šiam prieskonių mišiniui reikės šių ingredientų:
*1 v.š. rozmarino
*1 v.š. čiobrelių
*1 a.š. levandų
*1 v.š. dašio
*1 a.š. pankolio
*1 a.š. peletrūno
*1 a.š. mairūno
*1 a.š. raudonėlio
*2 lauro lapų
*1 a.š. džiovintos citrinų žievelės
*0,5 a.š. mėtų
*0,5 a.š. baziliko
Visus prieskonius sumalame kartu ir laikome sausoje vietoje.
Parašykite komentarą