Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Bulvių – 1000g
- Pieno – 300ml
- Parmezano sūrio – 50g
- Krapų – 3 šaukštai
- Sviesto – 1 šaukštas
Gaminimas
- Bulves nulupame, smulkiai supjaustome (taip greičiau išvirs) ir išverdame.
- Išvirus bulvėms nupilame vandenį ir sutriname.
- Sudedame sviestą, beriame druskos ir pilame pieną. Dedame puodą su bulvių koše ant silpnos ugnies ir kaitiname visą laiką maišydami. Jei košė sausa, tai įpilame dar truputį pieno.
- Susmulkiname krapus ir sutarkuojame sūrį.
- Nuimame košę nuo ugnies ir suberiame krapus ir sūrį. Gerai išmaišome ir dar minutę pakaitiname ant ugnies.
- Patiekti kaip garnyrą prie įvairiausių mėsos, paukštienos ar žuvies patiekalų.
[…] Faršą sumaišome su džiūvėsiais, kiaušiniu, smulkintu česnaku, žiupsneliu druskos ir pipirų bei mėsos prieskoniais. Paliekame faršą bent 30 minučių šaldytuve. Faršą padaliname į 10 dalių. Sūrį supjaustome į 10 lazdelių. Imame vieną dalį faršo ir rankomis suformuojame blynelį, į kuriuo vidurį dedame vieną lazdelę sūrio ir užspaudžiame kraštus. Šitaip paruošiame visas dalis faršo. Juostelėmis supjaustome šoninę, kuria apvyniojame kiekvieną faršo suktinuką su sūriu. Į kepimo indą, išteptą aliejumi, sudedame faršo kepsnelius ir dedame į orkaitę kur kepame apie 4045 minutes, du kartus apversdami suktinukus. (Iš pradžių, 20 minučių galima kepti uždengus kepimo indą folija ar sudėjus suktinukus į kepimo „rankovę“). Faršo suktinukus su sūriu ir šonine patiekiame šiltus su bulvių koše. […]