Nesunkiai paruošiamų vaflių receptas. Šie vafliai yra ypač purūs, minkšti ir labai skanūs.
Puriems vafliams reikės
- 2 puodelių miltų
- 2 v.š. cukraus
- 1 nubraukto v.š. kepimo miltelių
- Žiupsnelio druskos
- 2 kiaušinių
- 1 a.š. vanilės ekstrakto (nebūtina)
- 1 1/2 puodelio pieno
- 100g sviesto
Gaminimo eiga
- Sviestą ištirpiname mikrobangų krosnelėje arba garų vonelėje ir paliekame truputį atvėsti.
- Dubenyje sumaišome sausus ingredientus: miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
- Kitame dubenyje iki purumo išplakame kiaušinius.
- Į kiaušinius supilame vanilės ekstraktą.
- Kiaušinius įmaišome į miltus.
- Supilame tirpintą sviestą ir pieną ir išmaišome iki vientisos masės.
- Paliekame tešlą pastovėti 10 minučių.
- Įkaitiname vaflinę ir patepame sviestu ar aliejumi.
- Dedame tešlą į vaflinę ir kepame iki kol vafliai bus auksinės spalvos.
- Valgome su mėgstamais priedais.
- Skanaus!
Jei patiko šis receptas, rekomenduojame būtinai išandyti ir šiuos belgiškus vaflius.
O už receptą dėkojame Emilijai.
Parašykite komentarą