Ingridientai
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Maltų juodųjų pipirų – 1 arbatinis šauktštelis
- Grietinės (30%) – 120g
- Kvietinių miltų – 230g
- Margarino – 140g
- Kiaušinių – 1vnt.
- Vandens – 60ml
- Grybų – 250g
- Kepimo miltelių – 1 arbatinis šauktštelis
- Svogūnų – 1vnt.
- Perlinių kruopų – 200g
- Bulvių (virtų, trintų) – 150g
Gaminimas
- Tešlai sumaišome trintas bulves, 200g miltų, 100g margarino, kepimo miltelius, vandenį bei šiek tiek druskos ir gerai išminkome. Išminkytą tešlą dedam į šaldytuvą bent 30 minučių.
- Įkaitiname keptuvę su likusiu margarinu ir sudedame smulkintą svogūną bei grybus. Kepame apie 10-12 minučių, kol svogūnas suminkštėja, o grybai iškepa.
- Į grybus sudedame virtas perlines kruopas, beriame druskos ir pipirų, dedame grietinę, 3 valg. š. miltus ir kiaušinį. Viską šaukštu išmaišome.
- 1/3 tešlos atidedame į šalį.
- Likusią iškočiojame maždaug 0,5cm storio ir ja išklojame riebalais išteptą kepimo indą (taip kad kraštai būtų užsilenkę) ir supilame įdarą.
- Ant viršaus kryžiuodami dedame iš likusios tešlos padarytas juosteles.
- Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių ir kepame orkaitėje apie 30-35 minutes.
- Patiekiame šiltą.
Parašykite komentarą