Ingridientai
*150g rūkytos kiaulienos šoninės
*1 svogūnas
*1 obuolys
*6 v.š. cukraus
*100ml obuolių acto
*1kg raudono kopūsto
*druska ir pipirai
*2 v.š. balzamiko acto (nebūtina)
*200g graikinių riešutų
Gaminimas
Kiaulienos šoninę supjaustome juostelėmis ir dedame į įkaitintą keptuvę, kur kepame 2 minutes. Į tą pačią keptuvę sudedame smulkintą svogūną, išmaišome ir kepame 1-2 minutes.
Obuolį nulupame ir supjaustome nedideliais kubeliais.
Supjaustome kopūstą kartu su obuoliu ir sudedame į keptuvę su šonine bei svogūnais. Supilame obuolių actą, balzamiko actą, cukrų, truputį druskos, išmaišome ir užverdame. Užvirus skysčiui ugnį sumažiname iki mažiausios ir uždengę keptuvę troškiname apie 40 minučių.
Suminkštėjus kopūstams, pagal skonį dar dedame druskos ir pipirų, sudedame smulkintus riešutus, išmaišome ir po 3 minučių nuimame nuo ugnies.
Raudono kopūsto garnyrą patiekiame su kiaulienos, ryžių ar žuvies patiekalais.
* 8 ounces canned or jarred roasted chestnuts (NOT water chestnuts), roughly chopped
Parašykite komentarą