
Ravioli – tai klasikinės Italijos virtuvės miltiniai virtiniai, kurie gali būti su įvairiais padažais ir įdarais.
Ravioli tešlai reikės:
- 400g miltų
- 2 kiaušinių
- 1 a.š druskos
- 150ml vandens
Įdarui reikės
- 360g varškės (0,5% riebumo)
- 120g špinatų
- 8 kiaušinių trynių
- Žiupsnelio druskos
Garnyrui reikės:
- Rūkytos šoninės
- Svogūnų laiškų
Gaminimas
- Į miltus įmušame kiaušinius, beriame druską, pilame vandenį ir viską gerai išmaišome.
- Visą masę verčiame ant stalviršio ir minkome tešlą rankomis, kol ji nebelips. Jei limpa pabarstome dar šiek tiek miltų. Minkome apie 15 min, tešla turi būti elastinga.
- Tešlą uzdengiame maistine plėvele ir leidžiame pailsėti.
- Špinatus nuplauname ir nuplikome verdančiu vandeniu.
- Į dubenį dedame varškę, druską ir špinatus, viską gerai išmaišome šakute.
- Kočiojame tešlą ant gerai miltais pabarstyto stalviršio,kad nepriliptų ir būtų lengva formuoti ir nuimti Ravioli nuo paviršiaus.
- Tešlą iškočiojame iki 1 -2 mm.
- Pjaustome stačiakampiais (didesniais, kad tilptų šaukštas varškės ir trinys bei liktų kraštelių užspaudimui).
- Supjaustome į 8 stačiakampius, pasižymime viduriuką ir į viena kraštą dedame šaukštą varškės įdaro.
- Padarome lizdelį, kad galėtume įleisti kiaušinio trynį į vidurį, lenkiame laisvą tešlos dalį ir užklojame įdarą.
- Atsargiai užspaudžiame kraštus šakute. Tik nespaudžiame stipriai viso Raviolio, kad nepažeistume trynio.
- Dedame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame, kol iškils į paviršių. Jokiu būdu nepervirkite, nes trinys turi likti skystas.
- Patiekeme su pakepta šonine ir kapotais svogūnų laiškais. Perpjovus Ravioli turi išbėgti skystas trinys, atstodamas padažą.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Ingridai.
Parašykite komentarą