Ingridientai
- 450g rigatoni makaronų
- 2 v.š. aliejaus
- 400g cukinijų
- 3 skiltelės česnako
- 400g pomidorų
- 50g parmezano sūrio
- 1 raudonas čili pipiras
- 2 v.š. citrinų sulčių
- druska ir pipirai
Gaminimas
Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės, perpilame šaltu vandeniu ir nusausiname.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame plonomis riekėmis supjaustytas cukinijas, čili pipirą ir smulkintus česnakus, kuriuos pabarstome druska ir kepame apie 3-4 minutes, kol cukinijos suminkštėja.
Po 3-4 minučių į keptuvę sudedame pjaustytus pomidorus ir dar porą minučių kepame.
Į puodą su virtais rigatoni sudedame cukinijų-pomidorų padažą, supilame citrinų sultis, beriame tarkuotą parmezano sūrį, išmaišome ir ant silpnos ugnies pakaitiname dar porą minučių, kad sušiltų virti makaronai.
Rigatoni makaronus su cukinija ir pomidorais patiekiame kaip pagrindinį patiekalą.
Parašykite komentarą